Charles Volders, 1939 – 1987

Home / Charles Volders, 1939 – 1987

 

Charles Eyck is de peetoom van Charles Volders. Hierdoor is hij zowel thuis in het atelier van zijn vader als van zijn peetoom. Bovendien reizen ze samen vaak naar het zuiden.

Na zijn gymnasium volgt hij de kweekschool te Heerlen en wordt onderwijzer. Hierna volgt hij diverse opleidingen in tekenen en handvaardigheid. Tot aan zijn te vroege dood geeft hij les in tekenen en handvaardigheid aan het Stedelijk Lyceum en de Pedac te Maastricht. Hij legt veel nadruk op de spontane neerslag van het individuele kinderleven en het kinderlijk zien. Later krijgt hij meer belangstelling voor het landschap.

Hij is ook verantwoordelijk voor enkele restauraties zoals de wandschildering van zijn peetoom, Charles Eyck in de KRO Studio te Hilversum. Deze studio is omgebouwd tot wooncomplex. De wandschildering is bewaard gebleven.

Zijn dochter Claudia, 1972 treedt in de voetsporen van Opa en vader. Ze heeft aan de kunstacademie te Maastricht gestudeerd en is kunstenares. Te zijner tijd zal zij ook haar werk tentoonstellen bij Artistiek Meerssen.